Toeristische gebieden in Brazilië

Brazilië is een erg groot en divers land. Voor de tienduizenden Nederlanders die er jaarlijks naartoe gaan is er dus genoeg te zien en te beleven. Het land heeft een prachtige natuur en een warm klimaat. Perfect om een paar weken te bezoeken als het in Nederland koud is.

Rio de Janeiro

Voormalig hoofdstad van Brazilië, Rio de Janeiro, is één van de trekpleisters voor toeristen. De Brazilianen geloven dat de stad door God zelf geschapen is. De zes miljoen Carioca’s die er wonen zijn heel trots op hun stad. Er zijn veel musea, kerken, parken en markten en de stad is beroemd door het spetterende carnaval en de mooie stranden Copacabana en Ipanema. Op de hoge rots midden in de baai heb je een mooi uitzicht over Rio de Janeiro. Wanneer je in de stad bent is ook het beroemde, hoge Christusbeeld een aanrader, op de berg Corcovado.

brazil-123665_640

Salvador de Bahia

In Salvador zijn de inwoners het meest kleurrijk. De gastvrije Brazilianen hier zijn grotendeels afstammelingen van Afrikaanse slaven. In het dagelijks leven van deze mensen zijn nog veel eigen gebruiken en religie te zien, wat voor toeristen heel interessant is. Hier leven de mensen volgens de Candomblé religie. Een gemengde vorm van katholieke en Afrikaanse rituelen. Als je respect toont, kun je meestal wel een bijeenkomst bijwonen. Een van de wijken is Pelourinho, dat op de werelderfgoedlijst van Unesco is opgenomen. Hier vind je veel koloniale architecteur. Er zijn smalle straatjes en oude huizen en kerken. Om de stad heen zijn veel cacaoplantages. Bij sommigen kun je een rondleiding maken.

Manaus_aerial_view

Pernambuco

Een erg belangrijke toeristische plaats is de staat Pernambuco. Dat is al te merken aan de bijnaam van hoofdstad Recife: het Venetië van Brazilië. In Pernambuco vind je ook het nationale park Marinho de Fernando de Noronha, waar prachtige stranden zijn met adembenemende wateren voor duikers.

Amazonas

In de staat Amazonas wonen twee miljoen mensen, waarvan het grootste deel in de hoofdstad Manaus. De rivier Rio Negro naast de stad vormt met de Solimões rivieren de Amazonas rivier. Vanuit Manaus kun je het regenwoud in.