uniek
backpacken-brazilie
Backpacken in Brazilie

Brazilië heeft een enorm gevarieerde natuur. Er zijn dan ook verschillende toeristische gebieden. De staat Pernambuco is een van de belangrijkste toeristische plekken. In Pernambuco vind je het nationale park Marinho de Fernando de Noronha, dat met name voor duikers een waar paradijs is.

Andere mooie plekken

Heel bekend is natuurlijk de Amazone. Als je gaat backpacken in de Amazone, heb je een vliegticket naar Manaus nodig, midden in de jungle. Gedeeltes van het Amazone-regenwoud zijn ondoordringbaar, maar het gedeelte dat grenst aan de grote rivieren is heel goed toegankelijk. Het leent zich daarom uitstekend om te backpacken! Amazone-luchtfoto Wat betreft steden is de hoofdstad Rio de Janeiro een ware trekpleister voor toeristen. Bezoek hier het beroemde carnaval, of geniet van beroemde stranden als Copacabana Beach en Ipanema Beach.

De juiste uitrusting

Backpacken doe je niet zomaar. Je moet je goed voorbereiden en de juiste uitrusting bij je hebben. In grote delen van Brazilië komt onder andere dengue (knokkelkoorts) voor. Deze ziekte wordt verspreid door tijgermuggen. Het is daarom belangrijk om lange mouwen en broekspijpen te dragen en je onbedekte huid te beschermen met DEET, een insectenwerend middel. Daarop aansluitend is het ook verstandig om een EHBO-setje mee te nemen. Je EHBO-setje moet je altijd bij je hebben. Laat het niet liggen in je hostel, zodat je voor jezelf kunt zorgen tijdens het wandelen.

ehbo

Als je gaat backpacken heb je uiteraard een goede backpack nodig, zoals deze van Deuter. Dit is een ideale tussenmaat die uitermate geschikt is voor backpacken. De afmetingen zijn dusdanig dat het zelfs al wandbagage door kan. Verder is het een lichte rugzak die gemakkelijk draagt. Deuter varieert veel met haar afmetingen voor rugzakken, waardoor je bijna op maat gemaakte rugzakken krijgt. Voor jou lengte en gewicht zit er dan altijd wel iets tussen. Voor een uitgebreid assortiment kun je terecht bij Bever Outdoor en Travel. In hun assortiment zit ook de onlangs met een Op Pad Award bekroonde Deuter Rugzak Trans Alpine Pro 28. Kortom, als je een backpack gaat aanschaffen, moet je op veel zaken letten. Backpacks voor mannen zijn anders dan die voor vrouwen, omdat vrouwen een kleinere, smallere rug hebben. De maat van je backpack is afhankelijk van je eigen lengte. Bovendien kun je rekening houden met het vliegtuig: een backpack van maximaal 55 centimeter hoogte mag mee als handbagage.

Rugzak Trans Alpine Pro 28

Het is ook slim om een slaapzak of lakenzak mee te nemen als je gaat backpacken. Je zult niet op al je slaapplekken lakens tegenkomen en dan is het fijn als je je eigen lakens bij je hebt. Een lakenzak kun je kopen, maar het is ook niet moeilijk om er zelf een te maken.